DECRET 185/1998, de 21 de juliol, pel qual s'aprova la segregació d'una part del terme municipal de Cervelló per constituir un nou municipi amb el nom de la Palma de Cervelló.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

185/1998, de 21 de juliol, pel qual s'aprova la segregació d'una part del terme municipal de Cervelló per constituir un nou municipi amb el nom de la Palma de Cervelló.

En data 23 de desembre de 1988, la majoria dels veïns residents en el nucli de la Palma de Cervelló van sol·licitar davant l'Ajuntament de Cervelló la iniciació d'un expedient d'alteració de termes municipals que consisteix en la segregació d'una part del terme municipal de Cervelló per constituir un municipi independent.

En data 17 de març de 1989, l'Ajuntament de Cervelló va adoptar l'acord d'iniciar l'expedient i, un cop finalitzada la seva instrucció, el Ple es va declarar favorable a la segregació, tot i que va manifestar el seu desacord sobre els límits que els promotors havien proposat per al nou municipi. Atès que es va comprovar que durant la instrucció s'havien comès alguns defectes, el Departament de Governació va retornar l'expedient a l'Ajuntament de Cervelló perquè procedís a esmenar-los.

En data 18 de novembre de 1994 es va rebre l'expedient, ja esmenat, al Departament de Governació. El nou acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament de Cervelló va ser novament favorable a la segregació però contrari als límits proposats pels promotors per al nou municipi.

La Comissió de Delimitació Territorial ha analitzat aquest expedient en les sessions de 21 de maig de 1996 i de 17 de febrer de 1998, i ha adoptat un acord en el sentit de considerar que, al seu criteri, no hi hauria obstacle a la creació del nou municipi.

En data 2 de març de 1998 es va comunicar a l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

En la sessió de 14 de maig de 1998, la Comissió Jurídica Assessora va emetre dictamen la conclusió del qual va ser la de no formular objecció a la segregació d'una part del terme municipal de Cervelló per constituir un nou municipi amb el nom de la Palma de Cervelló.

Prenent en consideració que en l'expedient s'ha justificat que, si s'aprova la segregació, els municipis resultants comptaran amb territori i recursos suficients per al compliment de les competències municipals respectives; que la segregació no comportarà disminució de la qualitat mitjana dels serveis que es prestaven en el municipi i que, a la vegada, comportarà una millora objectiva en la prestació dels serveis en el nou municipi;

Prenent en consideració, així mateix, que a més concorren notables motius de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR