ORDRE ECO/320/2013, de 12 de desembre, per la qual es regula la presentació i el pagament telemàtic de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2014
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

En el marc de la modernització de l’Administració pública, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú preveu, en el seu article 45, l’obligació de promoure la utilització de les tècniques i els mitjans electrònics, informàtics i telemàtics necessaris per al desenvolupament de la seva activitat i l’exercici de les seves competències, exigència que en l’àmbit tributari, queda recollida a l’article 96 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.

L’Administració de la Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius la implantació efectiva d’aquestes noves tecnologies dins l’àmbit tributari, amb la finalitat de facilitar i afavorir als ciutadans el compliment de les seves obligacions tributàries, i simplificar al màxim els tràmits que aquests han de realitzar. Amb aquest finalitat, l’article 32 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, disposa que el Departament d’Economia i Finances ha de promoure la presentació teleinformàtica de declaracions, escriptures públiques i altres documents, desenvolupant a tal efecte els instruments jurídics i tecnològics necessaris en l’àmbit de la seva competència.

Així mateix, el Reglament (UE) núm. 260/2012 del Parlament Europeu i del Consell de 14 de març de 2012, pel qual s’estableixen requisits tècnics i empresarials per a les transferències i els deutes domiciliats en euros, fixa la data final de migració a la zona única de pagament en euros (SEPA). Aquest fet obliga a introduir un nou codi identificador únic, anomenat IBAN, per als comptes de pagament dels països afectats. Per tant, s’han de modificar les autoliquidacions dels models 950 i 940 per adaptar-les a aquesta nova codificació.

D’acord amb aquest objectiu, la disposició addicional del Reglament de l’impost sobre les estades en establiments turístics, aprovat mitjançant el Decret 129/2012, de 9 d’octubre, preveu la possibilitat d’establir la presentació i l’ingrés de l’autoliquidació d’aquest impost per via telemàtica, mitjançant ordre del conseller competent en matèria tributària.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Presentació i pagament

La presentació i el pagament de les autoliquidacions confeccionades amb el model 950, de l’impost sobre les estades en establiments turístics, podrà efectuar-se en qualsevol de les entitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR