RESOLUCIÓ ECF/2606/2010, de 27 de juliol, per la qual s'aprova el temari de l'oposició de l'escala tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària de la Generalitat de Catalunya.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorAgència Tributària de Catalunya
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

ECF/2606/2010, de 27 de juliol, per la qual s'aprova el temari de l'oposició de l'escala tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària de la Generalitat de Catalunya.

La Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l'Agència Tributària de Catalunya, estableix a la disposició addicional quarta la creació del cos superior d'inspecció i tècnica tributària al qual correspon complir les funcions d'aplicació dels tributs que regula la normativa tributària en relació amb les actuacions i els procediments que disposa, en particular pel que fa a la gestió, la inspecció i la recaptació dels tributs, i també l'exercici de la potestat sancionadora en aquesta matèria.

Per ingressar a les escales d'inspecció tributària i tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària de la Generalitat cal superar les proves teòriques i pràctiques i el curs selectiu de formació exigits en la convocatòria pública pertinent, d'acord amb els procediments de selecció d'oposició per al torn lliure i de concurs oposició per al torn restringit de promoció interna.

El Decret 2/2010, de 12 de gener, pel qual es regula el règim de personal i dels processos de selecció i provisió en l'àmbit de l'Agència Tributària de Catalunya, estableix a l'article 6.2 que d'acord amb el que preveu la disposició addicional quarta de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, correspon al president de l'Agència aprovar els temaris de les fases d'oposició i la durada de les proves, i també el contingut i la durada dels cursos selectius de formació.

El temari que s'aprova serà exigit als processos selectius d'accés a l'escala tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària de la Generalitat de Catalunya que es convoquin a partir de l'entrada en vigor d'aquesta Resolució. Els temes que apareixen als diferents annexos tenen com a finalitat assegurar una completa formació i preparació dels opositors davant les actuals competències assumides per l'Agència Tributària de Catalunya i les competències futures que li puguin ser atribuïdes en matèria d'aplicació dels tributs.

Amb aquesta finalitat, i d'acord amb les competències en relació amb el règim de personal i amb els processos de selecció i provisió en l'àmbit de l'Agència Tributària de Catalunya, regulades en la disposició addicional quarta de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l'Agència Tributària de Catalunya, i els articles 6.2.a) i 8.1 del Decret 2/2010, de 12 de gener,

Resolc:

Disposició única

Aprovació del temari

Aprovar i fer públic el temari que regirà el procés selectiu per a l'accés a l'escala tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final única

Entrada en vigor

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Agència Tributària de Catalunya en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 27 de juliol de 2010

Martí Carnicer i Vidal

President

Temari per a l'ingrés a l'escala tècnica tributària del cos superior d'inspecció i tècnica tributària

Annex 1

Annex 1.1

Dret civil

Tema 1. Les fonts del dret en el sistema jurídic positiu espanyol. Codi civil i legislació complementària. Legislació autonòmica i foral. L'aplicació de les normes jurídiques. Eficàcia general. Límits en el temps i en l'espai. Eficàcia constitutiva del dret.

Tema 2. La persona. Concepte i classes. La persona física. La persona jurídica: La fundació i l'associació. Capacitat. Representació. Nacionalitat. Domicili. Estat civil. El Registre civil.

Tema 3. Els règims econòmics del matrimoni. Les capitulacions matrimonials. El règim de separació de béns. La societat de guanys. El règim de participació. Les unions estables de parella.

Tema 4. L'objecte del dret. Fet, acte i negoci jurídic. Elements essencials. Influència del temps en les relacions jurídiques. La prescripció i la caducitat.

Tema 5. Els drets reals. Concepte, classes i caràcters. Els drets reals de garantia. Hipoteca. Hipoteca mobiliària. Penyora. Penyora sense desplaçament. Anticresi.

Tema 6. El dret de propietat. Contingut. Protecció. Adquisició i pèrdua del domini. Especial referència a la donació.

Tema 7. La comunitat de béns. La possessió. Usdefruit, ús i habitació. Les servituds. Els censos i l'emfiteusi.

Tema 8. El registre de la propietat (I). La publicitat registral. Títols inscriptibles i assentaments registrals.

Tema 9. El registre de la propietat (II). Principis hipotecaris. L'anotació preventiva d'embargament.

Tema 10. L'obligació (I). Concepte i classificació. Obligacions extracontractuals. Enriquiment sense causa. Compliment normal de les obligacions: El pagament.

Tema 11. L'obligació (II). Altres maneres d'extinció de les obligacions. Compliment anormal de les obligacions: Causes i conseqüències. Protecció del crèdit i prova de les obligacions. Concurrència i prelació de crèdits.

Tema 12. El contracte. Elements i requisits. Classificacions. Generació, perfecció i consumació del contracte. Ineficàcia dels contractes. Interpretació dels contractes.

Tema 13. El contracte de compravenda. Elements. Obligacions del venedor i del comprador. Drets de tempteig i retracte. Cessió de drets i accions. La permuta.

Tema 14. L'arrendament en general. Arrendament de serveis. Arrendament d'obres. Arrendament de coses. Arrendament de finques rústiques i urbanes.

Tema 15. El mandat. El préstec. El precari. El dipòsit. La societat. La fiança. La transacció. El compromís. L'arbitratge. L'adhesió.

Tema 16. El dret hereditari (I). Conceptes generals. Capacitat per a succeir. Acceptació i repudiació de l'herència. La comunitat hereditària. Dret a acréixer. Col·lació i partició de l'herència. Els heretaments. Els pactes successoris.

Tema 17. El dret hereditari (II). La successió testada. Testaments, codicils i memòries testamentàries. La institució d'hereu. Disposicions fiduciàries. Substitucions hereditàries. Fideïcomisos. Llegats.

Tema 18. El dret hereditari (III). La successió intestada. L'ordre de succeïr. La llegítima. El marmessor. La preterició i el desheretament. Les donacions per causa de mort.

Dret mercantil

Tema 19. El dret mercantil. Contingut. L'acte de comerç. Actes de comerç per analogia. Actes mixtos. L'empresa mercantil. Fonts del dret mercantil.

Tema 20. Concepte doctrinal i legal del comerciant. Comerciant individual. Incapacitats i prohibicions. El comerciant estranger. Habitualitat i professionalitat. La publicitat en el dret mercantil. El Registre mercantil.

Tema 21. Signes distintius dels comerciants. La propietat industrial. Patents i marques. L'Oficina Espanyola de Patents i Marques. Dret de la competència. Competència il·lícita i competència deslleial, règim de la publicitat i consum. Defensa de la competència. Unió temporal d'empreses.

Tema 22. La comptabilitat dels empresaris. Llibres. Requisits. Valor probatori i reconeixement dels llibres. Comptes anuals.

Tema 23. La societat mercantil. Concepte, naturalesa i classes. L'objecte social. La societat irregular. La societat regular col·lectiva. La societat comanditària simple. La societat comanditària per accions. La societat de responsabilitat limitada.

Tema 24. La societat anònima. Formes de constitució. L'escriptura social i els estatuts. Aportacions. Patrimoni i capital social. Les reserves. Accions: Classes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR