ORDRE TIC/428/2002, de 18 de desembre, de tercera modificació de l'Ordre de 25 de juliol de 2000, per la qual es desplega el Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/428/2002, de 18 de desembre, de tercera modificació de l'Ordre de 25 de juliol de 2000, per la qual es desplega el Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

Mitjançant l'Ordre de 25 de juliol de 2000, modificada per les Ordres de 20 d'octubre de 2001 i d'11 de desembre de 2001, es van establir els requisits necessaris per obtenir el carnet d'artesà i el diploma de mestre artesà, la denominació de producte artesà qualificat (PAQ) i la identificació de les zones considerades d'interès artesanal per a la promoció dels seus productes.

L'article 3 de la norma esmentada estableix la validesa temporal del carnet artesà i la fixa en un termini de tres anys, llevat dels supòsits de persones amb permís de residència, en què la validesa va unida a la vigència del permís, i de persones de més de 65 anys, en què te caràcter vitalici. La situació de determinades persones que han tingut un accident laboral en l'exercici de la seva activitat fa aconsellable preveure que puguin sol-licitar la renovació del seu carnet artesà també amb caràcter vitalici.

A més, cal establir un termini per formular la sol-licitud del diploma de mestre artesà que es regula a l'article 6 de l'Ordre de 25 de juliol de 2000.

D'altra banda, la Comissió d'Artesania de Catalunya ha proposat la inclusió de nous oficis artesans en el repertori que figura en l'annex 1 de l'Ordre esmentada, com també incloure el municipi d'Esparreguera com a zona d'interès artesanal, pel que fa a la ceràmica, en l'annex 2 de la mateixa norma.

En conseqüència, en ús de les facultats que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

S'afegeix un segon paràgraf a l'article 3 de l'Ordre de 25 de juliol de 2000, per la qual es desplega el Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya, amb la redacció següent:

Les persones que han tingut un accident laboral en el desenvolupament del seu ofici podran, excepcionalment, sol-licitar la renovació del carnet d'artesà amb caràcter vitalici.

Article 2

S'afegeix un nou apartat a l'article 6 de l'Ordre de 25 de juliol de 2000, amb la redacció següent:

6.4 El termini per formular la sol-licitud del diploma de mestre artesà finirà el 31 de desembre de cada any.

Article 3

Es modifica l'annex 1 de l'Ordre de 25 de juliol de 2000, de la manera següent:

3.1 Incorporació a la Divisió 36, Fabricació de mobles; altres indústries manufactureres:

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR