DECRET 281/1996, de 23 de juliol, sobre la transformació del centre d'educació infantil i primària Octavio Paz, de Barcelona, en centre experimental de règim especial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei 8/1983, de 18 d'abril, de centres docents experimentals (DOGC núm. 322, de 22.4.1983), defineix els centres experimentals de règim especial (CERE) com a centres dedicats específicament a la investigació i l'experimentació educatives, com a projecte global del centre.

El Decret 214/1985, de 6 de juny (DOGC núm. 573, de 9.8.1985), sobre regulació dels centres experimentals, estableix els requisits que han de complir els programes experimentals que han de posar en pràctica els CERE.

El centre Octavio Paz presenta una proposta d'actuacions que, partint d'una relació especial d'aquest centre amb un país concret d'Amèrica del Nord, els Estats Units de Mèxic, vol continuar aprofundint determinats valors universals, com ho són l'educació per la pau, la solidaritat i cooperació amb altres pobles, l'aproximació i respecte per les altres cultures, el multiculturalisme, i el coneixement dels lligams històrics entre Mèxic i Catalunya, mitjançant la realització d'un seguit d'actuacions entre les quals destaquen: els intercanvis personals i de grups i també de recursos amb Mèxic, el coneixement mutu de la literatura, de la història i la geografia.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Ensenyament, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Transformar temporalment en un centre experimental de règim especial el centre d'educació infantil i primària Octavio Paz de Barcelona, amb número de codi 08052165 per un període de 5 anys i amb efectes des del curs 1996-97.

Article 2

En el centre es duran a terme programes d'investigació i experimentació, com a programa global de centre, en el marc dels intercanvis entre Mèxic i Catalunya en els aspectes següents: Educació per la pau. Solidaritat i cooperació amb altres pobles. Aproximació i respecte per les altres cultures. Multiculturalisme. Literatura mexicana i literatura catalana. Lligams històrics entre Mèxic i Catalunya.

Article 3

El centre elevarà al Departament d'Ensenyament una memòria anual sobre el desplegament de l'experimentació.

Article 4

El Departament d'Ensenyament, com a entitat tutelar, farà el seguiment del programa experimental.

Article 5

Els aspectes organitzatius i funcionals, la provisió de personal i els mòduls s'adequaran al que determinin els programes aprovats pel Departament d'Ensenyament i el Decret 214/1985,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR