ACORD GOV/181/2013, de 17 de desembre, pel qual es traspassa la gestió de serveis socials especialitzats al Consorci de Serveis Socials de Barcelona i els corresponents mitjans materials, personals i econòmics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyAcord

La Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, preveu a la disposició transitòria segona , apartat cinquè, que les mesures de desconcentració i descentralització dels serveis propis de la Generalitat que s’estableixen s’han d’entendre sens perjudici del que fixa la Carta municipal de Barcelona.

La Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, va crear el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, i va establir que es constitueix com a sector regional, d’acord amb la classificació del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s’aprova la refosa de les lleis 12/1983, del 14 de juliol, 26/1985, del 27 de desembre, i 4/1994, del 20 d’abril, en matèria d’assistència i serveis socials. Aquest Decret legislatiu estructurava els serveis socials en tres nivells i atorgava al sector regional la gestió dels serveis socials de tercer nivell, ara objecte de traspàs.

Mitjançant el Decret 113/2006, de 25 d’abril, es va constituir el Consorci de Serveis Socials de Barcelona. A la disposició transitòria es preveia la creació d’una comissió mixta de traspassos per determinar els criteris de prioritat, terminis i procediments per a l’assumpció progressiva de les funcions del Consorci i els traspassos de serveis i mitjans personals i econòmics corresponents.

En virtut d’aquesta previsió, l’any 2008 es va dur a terme el primer traspàs de gestió de diversos serveis especialitzats al Consorci, mitjançant l’Acord GOV/91/2008, de 27 de maig, pel qual es traspassa la gestió de determinats serveis socials especialitzats al Consorci de Serveis Socials de Barcelona i els corresponents mitjans materials, personals i econòmics. Aquest Acord va ser complementat posteriorment per l’Acord GOV/63/2009, de 21 d’abril, pel qual s’actualitza la relació del personal de la Generalitat de Catalunya afectat pel traspàs de gestió de serveis socials especialitzats de la Generalitat al Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

Amb posterioritat, l’any 2010 es va dur a terme el segon traspàs de gestió de serveis especialitzats al Consorci, mitjançant l’Acord GOV/208/2010, de 16 de novembre.

Amb l’objectiu de continuar amb aquest procés progressiu de traspassos, la Comissió Mixta del Consorci de Serveis Socials de Barcelona va elaborar una nova proposta de traspassos en la sessió de 15 de maig de 2013, la qual ha estat aprovada pel Consell de Govern del Consorci en la sessió de 28 de novembre de 2013.

A proposta de la consellera de Benestar Social i Família i del conseller d’Economia i Coneixement, el Govern

A...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR