DECRET 178/1991, de 30 de juliol, d'universalització de l'assistència sanitària pública.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'article 3.2 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, per tal de fer efectiu el dret a la protecció de la salut reconegut a l'article 43 de la Constitució, ha establert que l'assistència sanitària pública s'estendrà a tota la població i que l'accés i les prestacions sanitàries es realitzaran en condicions d'igualtat efectiva.

Per la seva banda, la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, preveu en el seu article 2.c) la universalització per a tots els ciutadans residents a Catalunya dels serveis sanitaris de caràcter individual o col·lectiu, com a principi informador de la protecció de la salut i l'ordenació del sistema sanitari.

En aquesta mateixa línia, el Govern de la Generalitat dictà el Decret 10/1989, de 9 de gener, de protecció sanitària als pensionistes assistencials, i el Decret 55/1990, de 5 de març, pel qual es regula l'extensió de la cobertura de l'assistència sanitària de la Seguretat Social a les persones sense recursos econòmics suficients, que desplegà en l'àmbit territorial de Catalunya el Reial Decret 1088/1989, de 8 de setembre.

Un cop constituït el Servei Català de la Salut, escau ara ampliar les previsions del Decret 55/1990, de 5 de març, tot garantint la universalització de l'assistència sanitària pública en condicions d'igualtat efectiva, entenent aquest principi en el seu doble vessant de drets i obligacions quant a l'accés i les prestacions sanitàries.

D'acord amb això, en compliment del que estableix la disposició addicional 9 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, i havent escoltat les corporacions i entitats a què es refereix l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta conjunta dels consellers de Sanitat i Seguretat Social i d'Economia i Finances, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Tots els ciutadans residents a Catalunya tenen dret a l'assistència sanitària pública, en els termes que preveu el present Decret. 1.2 D'acord amb la Llei 15/1990, de 9 de juliol, aquesta assistència la prestarà el Servei Català de la Salut, mitjançant qualsevol de les fórmules que estableix l'article 7.2 de la Llei esmentada.

Article 2

Són titulars del dret a què es refereix l'article 1 les persones que reuneixin les condicions següents:

  1. Estar empadronat en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR